subota, 05 Decembar 2020 08:17

Prognoza vremena: Ovog vikenda bez temperaturnih minusa

1911 drvo jesen

Prema prognozi FHMZ-a u subotu, 05.12.2020., očekuje nas vrijeme oblačno sa kišom u Hercegovini i jugozapadu Bosne. Djelomično vedro u većem dijelu Bosne. Vjetar umjerene jačine, povremeno sa jakim udarima, južnog i jugoistočnog smjera. Najjači udari vjetra se očekuju na području Krajine, centralne i jugozapadne Bosne. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 3 i 8°C, na jugu zemlje do 12°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 9 i 15°C.

U nedjelju, 06.12.2020., u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. Kiša se uglavnom očekuje u Hercegovini i jugozapadu Bosne, lokalno u Krajini i centralnim područjima. Od večernjih sati i tokom noći na ponedjeljak padavine su izgledne širom zemlje. Tokom noći obilnija kiša na području Hercegovine i jugozapada Bosne. Vjetar umjerene jačine, povremeno sa jakim udarima, južnog i jugoistočnog smjera. Na zapadu i jugozapadu Bosne su mogući i olujni udari juga. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 6 i 11°C, na jugu zemlje do 15°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 9 i 15°C, na jugu zemlje do 18°C.

U ponedjeljak, 07.12.2020., u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme sa kišom. Poslije podne prestanak padavina. Glavnina kiše na području Hercegovine i jugozapada Bosne, a u ostalim područjima slabije padavine. Na planinama može padati snijeg. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugoistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 4 i 9°C, a na jugu zemlje do 11°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 8 i 12°C, na jugu zemlje do 14°C.

(Tuzlainfo.ba)


LOGO FOOTER

Gradski informator - Tuzla na dlanu