četvrtak, 22 Oktobar 2020 18:27

GP Rača: Otkrivene krivotvorene vozačke dozvole i PCR test

2210 raca

Službenici Jedinice granične policije (JGP) Bijeljina prilikom kontrole na ulasku u BiH na Međunarodnom graničnom prijelazu Rača u srijedu, 21. listopada, nisu dozvolili ulazak državljaninu Savezne Republike Njemačke i Narodne Republike Kine nakon što je predočio potvrdu PCR testa na covid-19 za koju se sumnja da je krivotvorena.

Zbog postojanja osnova sumnje da je počinjeno kazneno djelo “krivotvorenje isprave” o događaju je obaviješten tužilac Okružnog javnog tužilaštva u Bijeljini, prema čijem nalogu je predmet ustupljen službenicima Stanice granične policije Sremska Rača Ministarstva unutarnjih poslova (MUP) Republike Srbije.

U skladu sa Zakonom o strancima uručeno mu je rješenje o odbijanju ulaska u BiH, saopšteno je iz Granične policije BiH.

Istog dana službenici ove jedinice na ulasku u BiH na prijelazu Rača otkrili su i krivotvorenu vozačku dozvolu BiH prilikom graničnih provjera bh. državljanina.

Prema nalogu tužioca Okružnog javnog tužilaštva u Bijeljini vozačka dozvola je privremeno oduzeta, a protiv bh. državljanina ovom tužilaštvu bit će dostavljen izvještaj o poduzetim mjerama i radnjama.

Uz navedeno, službenici JGP Bijeljina su 20. listopada otkrili krivotvorenu vozačku dozvolu Republike Slovenije koju je na uvid dao državljanin Republike Srbije.

Kontrolisan je na ulasku u BiH također na prijelazu Rača, a prema nalogu tužioca navedenog Tužilaštva, predmet je ustupljen službenicima Stanice granične policije Sremska Rača MUP-a Republike Srbije, stoji u saopštenju.

(Tuzlainfo.ba)


farah baner

futura toneri veliki

biznis veliki

 

level baner

@ig_tuzla Pratite nas

LOGO FOOTER

Gradski informator - Tuzla na dlanu