FHMZ: Kakvo nas vrijeme očekuje za vikend i u ponedjeljak?

by admin2
| 18:00

U BiH će u subotu biti oblačno sa kišom. Na vrhovima planina može padati i snijeg. Vjetar umjerene jačine većinom južnog smjera. Na sjeveru Bosne vjetar sjevernog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 7 i 12, na jugu zemlje do 16, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 11 i 16, na jugu BiH do 19 stepeni.

U nedjelju će biti oblačno sa kišom. Na planinama će padati i snijeg. Vjetar umjerene jačine većinom južnog smjera. Na sjeveru Bosne vjetar istočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 4 i 10, na jugu BiH do 12, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 10 i 16, na jugu BiH do 18 stepeni.

U BiH u ponedjeljak će biti umjereno do pretežno oblačno sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Jutarnja temperatura zraka većinom će se kretati između 6 i 12, na jugu BiH do 15, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 11 i 17, na jugu BiH do 20 stupnjeva, saopšteno je iz Odsjeka za analizu i prognozu vremena Federalnog hidrometeorološkog zavod BiH.

(Tuzlainfo.ba)