ponedjeljak, 30 Mart 2020 12:21

Osam preminulih do sada u BiH: Dva nova smrtna slučaja od koronavirusa

0101 03 covid bih

Preminuo je muškarac iz Mostara koji je bio zaražen koronavirusom, potvrđeno je za Klix.ba.

Muškarac je bio prvi oboljeli u Hercegovačko-neretvanskom kantonu, a kasnije je objavljeno da su zaražene i njegova supruga i uposlenica njegove firme s kojima je bio u kontaktu.

Podsjećamo, sumnja se da je ovaj 53-godišnjak po povratku iz Italije dobio temperaturu i respiratorne tegobe, nakon čega se javio u SKB Mostar negirajući da je bio u nekoj od rizičnih zemalja.

Oboljeli muškarac je bio u teškom stanju, s obostranom upalom pluća, a danima je njegovo zdravstveno stanje bilo teško. U bolnicu je primljen sa 16. na 17. mart bez saznanja da je zaražen koronavirusom. Kako je kasnije saopšteno, primljen je na Odjel za plućne bolesti, a tek dan kasnije je prebačen na odjel za infektivne bolesti.

Takođe, muškarac iz Gornjeg Vakufa koji je preminuo u vozilu Hitne pomoći na putu prema bolnici u Travniku, bio je pozitivan na koronavirus, potvrdio je danas novinarima u Travniku direktor Zavoda za javno zdravstvo Srednjobosanskog kantona (SBŽ) Sead Karakaš.

" On nije imao epidemiološki pozitivnu sliku, nije bio u samoizolaciji, niti je imao potvrđene kontakte s nekim ko je pozitivan na koronavirus. Na nama je da istražujemo koji je to nulti slučaj od kojeg se on zarazio i koji su eventualni kontakti", kazao je Karakaš novinarima.

Sa ova dva slučaja, ukupan broj preminulih od koronavirusa u Bosni i Hercegivini je u ovom trenutku osam.

(TI/Klix.ba)


farah baner

futura toneri veliki

biznis veliki

 

level baner

@ig_tuzla Pratite nas

LOGO FOOTER

Gradski informator - Tuzla na dlanu