nedjelja, 12 April 2020 09:55

PU Ekskluzivni dom za starija lica – Hotel Ahmedić: Njega i briga za starije i iznemogle osobe dostojna čovjeka

1204 Ahmedic 1

Kada dođe vrijeme, vaši najmiliji zaslužuju vrhunski smještaj i brigu. Mi se trudimo iz dana u dan da im to i obezbjedimo. PU Ekskluzivni dom za starija lica – Hotel Ahmedić je prva privatna ustanova ovoga tipa na području Tuzlanskog kantona. To je jedini hotel ovakvog tipa opremljen i uređen namjenski, a po evropskim standardima kvaliteta za smještaj i pružanje profesionalnih usluga njege starijih i iznemoglih osoba, ispunjen toplinom i zajedništvom, što se osjetiti pri samom ulasku.

Položaj ustanove u blizini jezera Modrac, a daleko od gradske buke, našim korisnicima pruža zagarantovano ugodan boravak u mirnom okruženju.

Ako vašim voljenim roditeljima, djedovima i majkama, želite ugodnu i bezbrižnu starost, ali nemate dovoljno vremena da im posvetite svu pažnju i pomoć koja im je potrebna, onda ih prepustite u sigurne ruke stručnog osoblja Privatne ustanove za starija lica – Hotel Ahmedić.

Dom je opremljen sobama i apartmanom sa vlastitim kupatilima. U sklopu Doma je i savremena kuhinja te restoran, prostor za rehabilitaciju i šetanje. Svaka soba posjeduje i  TV, kablovski priključak, telefon i internet, a u vešeraju za naše štićenike vršimo i usluge pranja, sušenja i peglanja veša.

Korisnici ustanove imaju 24-satni nadzor, njegu i brigu od strane medicinskog stručnog  osoblja, kao i njegovatelja.  Veliki akcenat stavlja se na higijenu i primarno zdravlje korisnika ustanove. Korisnici ustanove imaju posjetu ljekara  porodične medicine dva do tri puta sedmično. Osiguran prevoz do Doma zdravlja , bolnice ili na određene kontrolne preglede.

Medicinska njega koju pružamo ogleda se u: davanju terapije korisnicima /oralno, venski, muskularno/, plasiranje braunile i katetera, mjerenje šećera u krvi /ŠUK/, davanje inzulina, mjerenje vitalnih znakova života /tenzija, puls, temperatura/, uzimanje uzoraka krvi i urina za labaratorijske pretrage, itd. Vodimo računa o ličnoj higijeni korisnika /presvlačenje, kupanje, šišanje, brijanje, pranje odjeće i posteljine, hranjenje, hranjene pomoću sonde i sl.

Našim korisnicima pružamo svakodnevno i fizikalnu terapiju u skladu sa njihovim potrebama, a sa ciljem razvijanja, održavanja i obnavljanja maksimalne funkcionalne pokretljivosti i funkcionalne sposobnosti svakog pojedinca.

Kada je u pitanju radnookupaciona terapija, u našoj ustanovi radimo na svakodnevnom uspostavljanju međuljudskih odnosa  druženjem korisnika, putem igranja društvenih igara, crtanjem, pisanjem, šivenjem – pletenjem, pravljenjem kolača, obilježavanju državnih i vjerskih praznika, proslava rođendana i sl. Cilj nam je našim korisnicima njihovo vrijeme u našoj ustanovi učiniti što ljepšim, sa što više pažnje, topline i ljubavi. Organizujemo i izlete u prirodu za naše korisnike a izvan okvira naše ustanove.

Korisnicima naše ustanove dostupan je socijalni radnik koji održava komunikaciju između korisnika i porodice. Socijalni radnik je podrška korisnicima prilikom prvih dana i prilagođavanja na smještaj, ali i sarađuje sa ostatkom tima prilikom organizacije svih bitnih dešavanja (fizikalne terapije, radno-okupacione terapije), te vodi računa o tome da se higijena i ishrana korisnika održava u skladu sa pravilima ustanove i prema potrebama korisnika.

Naši korisnici imaju tri obroka /doručak, ručak, večeru/ plus užinu (uz neograničeno konzumiranje čaja, kafe, voća). Hrana za korisnike je domaća i prilagođena je svakom korisniku (posebna hrana za dijabetičare, pasirana hrana, nemasna i neslana hrana i sl.)

Naša ustanova za smještaj i brigu starijih osoba prima korisnike sljedećih kategorija:

- pokretne (kojima nije potrebna pomoć od strane trećeg lica ili je potrebna vrlo mala pomoć);

- polupokretne (kojima je potrebna pomoć i nadzor od strane trećeg lica);

- nepokretne (kojima je potreban 24-satni nadzor, njega i pomoć od strane trećeg lica)

- osobe koje su doživjele moždani udar,

- starije osobe sa blažom demencijom,

- osobe koje imaju prelom kuka, karlice i sl.

- i druge osobe starije životne dobi.

Ovo je samo dio onoga što nudimo našim korisnicima, a za sve detaljnije informacije kontatirajte nas na Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli. ili pozovite 061 683 939.

(TI)


farah baner

futura toneri veliki

biznis veliki

 

level baner

@ig_tuzla Pratite nas

LOGO FOOTER

Gradski informator - Tuzla na dlanu