Na Tušnju pao i Željezničar: Tuzla City ponovo u trci za Evropu

by nedim
| 14:55

Foto: Arhiv

Tuzla City je u derbiju 21. kola m:tel Premijer lige BiH upisao drugu vezanu pobjedu u prvenstvu, te nakon Slobode u prošlom, u ovom je na Tušnju bio bolji od Željezničara, a rezultat je na kraju glasio 2:0.

Najvažniji trenutak utakmice dešava se u devetoj minuti. Rustemović pada nakon duela sa Šehićem u šesnaestercu gostiju, sudija Dragan Petrović pokazao je na bijelu tačku. Siguran realizator najstrože kazne bio je novajlija Tuzla Cityja Petar Mišić.

Potom su ekipe imale nekoliko poluprilika, Juričić kod Željezničara, Ubiparip kod domaćih, ali rezultat se nije mijenjao.

U drugom poluvremenu još manje šansi. Željezničar je sve više vršio pritisak kako je utakmica odmicala, ali odbrana Tuzla Cityja uspješno je odgovorila na akcije i centaršuteve tima s Grbavice, koji tako ni u drugom susretu ovog proljeća nije uspio postići gol.

No, pogodak je do kraja meča postigla Tuzla City, rezervista Maksimović bio je strijelac nakon kontranapada u sudijskoj nadoknadi.

Husref Musemić je tako nadmudrio Amara Osima, a mlađi tuzlanski premijerligaš se drugom uzastopnom pobjedom vratio u trku za Evropu.

Tuzla City – Željezničar 2:0 (Mišić 9′ pen, Maksimoviš 90+)

Stadion Tušanj. Glavni sudija: Dragan Petrović (Banja Luka).

TUZLA CITY: Muminović, Barišić, Mišić, Mehidić, Nukić, Rustemović, Lučić, Brkić, Džafić (Doffo), Crnkić (Maksimović), Ubiparip.

ŽELJEZNIČAR: Fejzić, Stevanović, Kosorić, Miletić, Šehić, Čeliković, Alispahić (Bojo), Veselinović (Mujezinović), Štilić, Ramović, Juričić (Lendrić).