srijeda, 27 Januar 2021 14:19

Epilog studentskih protesta u Tuzli: Dogovoren početak praktične nastave za studente Medicinskog fakulteta

2701 studenti

Nakon protestnog okupljanja studenata okupljenih oko Studentskog parlamenta Univerziteta u Tuzli, danas je u Rektoratu Unoverziteta u Tuzli održan sastanak vezan za temu održavanja vježbi i kliničkog staža za studente Medicinskog fakulteta.

Sastanku su prisustvovali prorektori Univerziteta u Tuzli po ovlaštenju rektorice, generalni sekretar Univerzietta, prodekanica za kliničku nastavu Medicinskog fakulteta, predstavnici menadžmenta UKC Tuzla, ministar obrazovanja i nauke TK, ministar zdavstva TK, predstavnik Kriznog štaba zdravstva TK, direktor Doma zdravlja i studenti u ime Studentskog parlamenta UNTZ.

- Prema trenutnoj epidemiološkoj situaciji, sve strane su iskazale spremnost da praktična nastava krene u ljetnom semestru (02.03.2021), s posebnim naglaskom da klinički staž ne smije i neće biti doveden u pitanje, o čemu će se detaljno usaglasiti u narednim danima.

Krizni štab zdravstva Tuzlanskog kantona uzima za obavezu da donese posebne uredbe, što će omogućiti provedbu i realizaciju svega dogovorenog sa sastanka - potvrdili su iz Studentskog parlamenta Univerziteta u Tuzli.

(Tuzlainfo.ba)


LOGO FOOTER

Gradski informator - Tuzla na dlanu