Biblioteka „Behram-beg“: Vrijedna donacija knjiga od MFS Emmausa

by admin2
| 18:00

Biblioteka „Behram-beg“ je ovih dana obezbijedila vrijednu donaciju knjiga od Međunarodnog foruma solidarnosti Emmaus čije sjedište je u Doboj Istoku. Tim povodom bibliotekar Jusuf Džafić posjetio je Emmaus gdje je imao sastanak s Hamzalijom Okanovićem, direktorom Emmausa, Elmedinom Škrebom, pomoćnikom direktora te volonterom Harisom Okanovićem.

Džafić se, u ime Biblioteke i njenog direktora mr. Admira Muratovića, zahvalio Emmausu na saradnji te uručio zahvalnicu za donirane knjige, uz želju da se saradnja, na obostrano zadovoljstvo, i dalje nastavi.

Biblioteka “Behram-beg” je sada bogatija za preko 800 bibliotečkih jedinica na bosanskom jeziku ali i na drugim svjetskim jezicima: engleskom, turskom, njemačkom, italijanskom. Knjige su iz raznih oblasti: lijepa književnost, lingvistika, historija, geografija, islamistika, filozofija, pedagogija, sociologija, psihologija, medicina, umjetnost, ekologija itd.

Ova aktivnost pokazuje da je naša Biblioteka već prepoznata kao značajna kulturna institucija. U narednom periodu očekujte projekte sličnog tipa.

Koristimo se ovom prilikom da se još jednom zahvalimo Međunarodnom forumu solidarnosti Emmaus na prijemu, donaciji i, nadamo se, nastavku saradnje – saopšteno je iz biblioteke „Behram-beg“.

(Tuzlainfo.ba)