Centralno grijanje Tuzla: Najavljen je topliji period, tehnološka proba će sačekati

by nedim
| 9:53

Predstavnici „Centralnog grijanja“ d.d. Tuzla i Termoelektrane Tuzla danas su obavili razgovor na kojem su potvrdili spremnost elemenata sistema daljinskog grijanja za početak sezone grijanja 2020/2021.

– Redovno provjeramo vanjske temperature po meterološkom vremenu u 21:00 na Federalnoj meterološkoj stanici za Grad Tuzla i sezona grijanja će početi u skladu sa Opštim uslovima za priključenje na sistem daljinskog grijanja i isporuku toplinske energije. Prema članu 24. stav 2. „Distributer isporučuje toplinsku energiju kontinuirano počev od 15. oktobra tekuće do 15. aprila naredne godine. Izuzetno sezona grijanja može početi  ( najranije) 01. oktobra,  a završiti  ( najkasnije) 30. aprila ,ako se mjerenjem ustanovi da  temperatura zraka u pomenutom periodu iznosi  ( mjereno tri dana uzastopno u 21 sat)  12 stepeni celzijusa ili manje za početak sezone ili 12 stepeni celzijusa ili više za kraj sezone. Isporuka toplinske energije je kontinuirana  (sa noćnim režimom od maximalno 8 sati )“ – pojasnili su iz Centralnog grijanja d.d. Tuzla.

Zvaničnoj sezoni grijanja će prethoditi tehnološka proba sistema u normalnom radu. Za početak tehnološke probe od 1. oktobra pratit ćemo prognoze vremenskih prilika za Tuzlu tako da će početak zvanične sezone grijanja biti u nastavku tehnološke probe. U prvim danima oktobra 2020. godine najavljen je topliji period tako da nakon tog perioda očekujemo početak tehnološke probe sistema daljinskog grijanja – saopštili su iz Centralnog grijanja Tuzla.

(Tuzlainfo.ba)