sda desktop gif 2

srijeda, 23 Septembar 2020 16:39

Koronavirus ušao u škole: Pozitivno nekoliko učenika i nastavnika u Tuzlanskom kantonu

01012019 skola

Koronavirus je potvrđen kod učenika u nekoliko osnovnih škola na području Tuzlanskog kantona, a među zaraženima su i nastavnici u srednjim školama. 

Ovu informaciju potvrdila je Faktoru kantonalna ministrica obrazovanja i nauke Tuzlanskog kantona Fahreta Brašnjić.

- Mi informacije svakog petka dobijamo o epidemiološkoj situaciji u školama. Prema posljednjem izvještaju imamo devetero djece pozitivne na koronavirus u osnovnim školama na području TK te dva nastavnika u srednjim školama - rekla je ministrica Brašnjić.

Ona ističe da nema mjesta panici, jer su svi slučajevi uočeni na vrijeme i implementiran je protokol propisan i prije nego je počela školska godina.

- Dakle zaraženi su uklonjeni iz nastavnog procesa na vrijeme i nije bilo potrebe da se bilo koja grupa učenika izolira. Sve je urađeno u skladu s procjenama epidemiologa. U međuvremenu nismo imali slučajeve širenja, tako da zaista možemo reći da nema mjesta za paniku - navodi Brašnjić.

Ministrica kaže da u ovom momentu ne želi u javnost ići s informacijom o kojim se školama radi, jer su ispoštiovane sve potrebne mjere, urađena dezinfekcija, a utvrđeno je da su poštovane i sve propisane mjere.

(TI/Faktor.ba,J.B)

 


farah baner

futura toneri veliki

biznis veliki

 

level baner

@ig_tuzla Pratite nas

LOGO FOOTER

Gradski informator - Tuzla na dlanu