1200x241

subota, 19 Septembar 2020 17:04

TK: U ponedjeljak konačna lista Javnog poziva za sufinansiranje nabavke kotlova na pelet

1301 tuzla uagadjenje

Ministarstvo prostornog uređenja i zaštite okolice TK u ponedjeljak 21. septembra će objaviti  konačnu listu kandidata  koji su u drugom krugu javnog poziva za sufinansiranje mjera smanjenja zagađenosti zraka na području Tuzlanskog kantona za august ove godine, ispunili uslove, potvrdio je za RTV Slon ministar prostornog uređenja i zaštite okolice TK, Elvir Rožnjaković.

U drugom krugu Javnog poziva na adresu resornog ministarstva stiglo je više od 200 prijava, te je Javni poziv zbog utroška sredstava zatvoren 1. septembra. Nakon objave konačne liste, uslijedit će i potpisivanje uguvorima sa kandidatima koji su ispunili uslove. Ovim Javnim pozivom korisnicima koji su ispunili uslove, bit će subvencionirano 50% troškova u nabavci kotlova na pelet, a najviše do 2000 KM.

Zatvaranjem ovog Javnog poziva, u 300 domaćinstava na području TK kotlovima na pelet bit će zamijenjene peći na čvrsto gorivo. Iz resornog ministarstva najavili su ovakve projekte i u budućnosti, a sve s ciljem smanjenja zagađenosti zraka.

(TI/RTV Slon)


farah baner

futura toneri veliki

biznis veliki

 

level baner

@ig_tuzla Pratite nas

LOGO FOOTER

Gradski informator - Tuzla na dlanu