petak, 14 Avgust 2020 09:28

UG AkustikUm – Muzička omladina BiH: Poziv mladima za učešće u projektu Umjetnost razumijevanja

1408 umjetnost razumijevanja

UG „AkustikUm – Muzička omladina BiH“ iz Tuzle u partnerstvu sa NVU Dramski studio „Prazan prostor“ iz Podgorice (Crna Gora) sprovode projekat „Umjetnost razumijevanja“ u okviru Zajedničkog regionalnog programa „Dijalog za budućnost: unaprijeđenje dijaloga i društvene kohezije u, i između, Bosne i Hercegovine, Crne Gore  i Republike Srbije“, koji sprovode UNDP, UNICEF i UNESCO, a finansira ga Fond UN-a za izgradnju mira (UN PBF).

Projekat je osmišljen u želji da grupi mladih djevojaka i momaka iz dvije multikulturalne, multinacionalne i multivjerske sredine kroz umjetnost približi građanski i ljudski pristup različitostima i podstakne ih na dijalog. Kao direktni učesnici u ovom projektu naći će se 24 mlade osobe koje će kroz dva rezidencijalna boravka od po sedam dana umjetnošću, druženjem, znanjem, razgovorom i srcem učvrstiti svoje veze i širiti poruke mira, ljubavi i tolerancije. Sa njima će osim mladih liderki i lidera raditi kompetentne pedagoškinje i pedagozi iz oblasti pozorišne i muzičke umjetnosti.

Koristeći najsavremenije metode rada i moć koju umjetnički izraz ima kao i sposobnost umjetničkih tehnika da ojačaju kapacitet mladih, izgrade samopouzdanje i bace svjetlo na liberalan i demokratski način života, mentorke i mentori održaće dva ciklusa radionica u trajanju od po pet dana.

S tim u vezi pozivaju sve djevojke i momke od 16 do 26 godina da se prijave za učešće u ovom projektu. Zainteresovane kandidatkinje i kandidati trebaju poslati svoju kratku biografiju, motivaciono pismo i video u trajanju do 60 sekundi u kojem će se predstaviti .

Selektovane kandidatkinje i kandidati će biti učesnici dva umjetnička kampa u trajanju od po sedam dana (jedan na Cetinju – Crna Gora i drugi u Tuzli – Bosna i Hercegovina), učestvovati u promociji projekta, javnim performansima i javnim tribinama.

Svi troškovi prevoza, smještaja i ishrane su obezbijeđeni od strane organizatora.
Prijave se mogu slati na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. .
Poziv je otvoren do 1. septembra 2020.g.

(Tuzlainfo.ba)


farah baner

futura toneri veliki

biznis veliki

 

level baner

@ig_tuzla Pratite nas

LOGO FOOTER

Gradski informator - Tuzla na dlanu