petak, 07 Avgust 2020 19:00

Karavan mira stiže i u Tuzlu: Pet gradova domaćini perspektivnim aktivistima

0708 karavan

Karavan mira (Conciliation Caravan) će se održati od 10. do 17. avgusta 2020. godine u pet gradova u BiH. Karavan mira je inovativni međuetnički program profesionalnog usavršavanja za mlade starosne dobi od 18 do 25 godina kojeg finansira Ambasada Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini, a implementiraju udruženje Big Ben Centar i Centar za razvoj obrazovnih i kulturnih resursa iz Tuzle.

- U Tuzli su predviđene aktivnosti za 12. avgust 2020, koji je Međunarodni dan mladih, i imat ćemo okrugli sto sa početkom u 9:00 u sali hotela „Miris Dunja“ sa predstavnicima iz Centra za ekologiju i energiju Tuzla i Let’s Do it Tuzla. Nakon toga je predviđena radna akcija sa učesnicima Karavana mira i volonterima - istakli su organizatori iz Tuzle.

U okviru programa, 20 mladih i perspektivnih aktivista iz svih dijelova Bosne i Hercegovine imat će priliku da zajedno putuju autobusom u Tuzlu, Bijeljinu, Brčko, Doboj i Sarajevo kako bi upoznali uspješne aktiviste i nevladine organizacije koje uvode pozitivne društvene, ekološke i ekonomske promjene u svojim lokalnim zajednicama.

Program će kombinirati diskusije i radionice sa društvenim izletima s ciljem profesionalnog usavršavanja, unapređenja međusobnog razumijevanja i umrežavanja. Organizatori su planirali slobodno vrijeme i društvene događaje u svakom gradu kako bi Karavan učinili nezaboravnim iskustvom za polaznike programa.

 

Učesnici moraju prisustvovati svim planiranim događajima te će, uz pomoć mentora, kreirati ideju ili projekat koji će implementirati u svojim lokalnim zajednicama. Učesnici će imati kontinuiranu podršku od mentora i u periodu nakon Karavana mira. Osim podrške mentora, najuspješniji projekti učesnika će dobiti finansijsku podršku u implementaciji.

(Tuzlainfo.ba)

 


farah baner

futura toneri veliki

biznis veliki

 

level baner

@ig_tuzla Pratite nas

LOGO FOOTER

Gradski informator - Tuzla na dlanu