ponedjeljak, 06 Juli 2020 12:03

COVID-19 / Dnevni izvještaj za TK: Još 20 novih slučajeva, tri zaražena pacijenta preminula

0101 07 covid test

Prema danas potvrđenim informacijama iz Kriznog štaba Ministarstva zdravstva Tuzlanskog kantona u protekla 24 sata na Univerzitetskom kliničkom centru Tuzla je testirano 220 uzoraka, a koronavirus je potvrđen kod 20 osoba sa područja Tuzlanskog kantona.

U posljednja 24 sata preminula su i tri osobe kod kojih je potvrđeno prisustvo koronavirusa. 

Radi se o osobama muškog spola. Dva pacijenta su starije životne dobi a jedan srednje. Preminuli s područja Sapne bio je smješten na Klinici za zarazne bolesti UKC Tuzla, starije životne dobi sa komorbiditetima.

Preminuli sa područja Živinica je osoba koja je bila na respiratoru, starije životne dobi sa brojnim komorbiditetima. Treći preminuli je iz Banovića, srednje životne dobi. Pacijent je bio na bolničkom liječenju u Respiratornom centru u Slavinovićima, primljen zbog teškog stanja izazvanog osnovnim oboljenjem.

Najviše novozaraženih je u Tuzli, Sapni i Banovićima po četiri, tri nova slučaja su u Živinicama, dva u Doboj Istoku, te po jedna u Lukavcu, Kladnju i Kalesiji.

Na području Tuzlanskog kantona trenutno je 496 aktivno zaraženih osoba, a od početka pandemije je zabilježeno 761 pozitivnih na koronavirus.

Hospitalizirano je 45 osoba što je povećanje za šest osoba u odnosu na jučer, od koji je dvoje na mehaničkoj ventilaciji. Pozitivnih u kućnoj izolaciji 451, te pod zdravstvenim nadzorom 353 osoba.

Do sada se oporavilo 240 osoba, a od komplikacija izazvanih korona virusom preminulo 24 osoba.

(Tuzlainfo.ba)


farah baner

futura toneri veliki

biznis veliki

 

level baner

@ig_tuzla Pratite nas

LOGO FOOTER

Gradski informator - Tuzla na dlanu