utorak, 02 Juni 2020 09:59

FK Sloboda: Crnogorac zadovoljan opstankom, najavljuje borbenu ekipu u narednoj sezoni

13 0901 crnogorac

Takmičarska komisija Nogometnog saveza BiH jučer je održala sjednicu na kojoj je predložen kraj sezone Premijer lige BiH, a Izvršni odbor Nogometnog saveza Bosne i Hercegovina je zvanično prihvatio prijedlog.

Sezona u Premijer ligi je zaključena, a neće se dovršiti ni takmičenje u Kupu BiH. Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite RS je pri stavu da utakmice ne bi trebalo igrati prije 1. jula. NSBIH smatra da je to prekasno za nastavak sezone. Prvak će tako ponovo biti Sarajevo, dok će BH Telecom Premijer ligu napustiti dvije najlošije plasirane ekipe na tabeli, a to su Čelik i Zvijezda 09. Šef stručnog štaba FK Sloboda Gradimir Crnogorac ističe kako je Sloboda ispunila svoj cilj, a to je opstanak u društvu najboljih.

“Mi smo ispunili svoj cilj koji je bio postavljen pred nas pred početak saradnje. Nismo se bojali izazova i mislim da smo zasluženo tu gdje jesmo i da nam je mjesto u Premijer ligi BiH”, rekao je Crnogorac.

Sloboda je svoju posljednju utakmicu odigrala još 7. marta. Budući da se prvenstvo neće nastaviti, a naredna sezona počinje tek 1. augusta, to predstavlja veliku pauzu za sve igrače.

“Sigurno da pauza od 5 mjeseci neće nikome dobro doći, ali ovo je za nas sve novi momenat. Nama je najbitnije sada kada je konačno donesena odluka o prekidu da se svi malo odmorimo od svega i da ponovo kada krenu pripreme napravimo konkurentnu ekipu za iduću godinu”, kazao je šef stručnog štaba FK Sloboda.

U Slobodi za sljedeću sezonu očekuju jednu konkurentnu ekipu, koja svojim igrama privlači sve ljubitelje fudbala i navijače Slobode na tribine.

“Prvo treba vidjeti ko ostaje, a ko odlazi iz Slobode. Mislim da je naša ekipa pokazala pravo lice protiv Čelika gdje smo nakon dugo vremena pobijedili. Takvu ekipu Slobode želim da vidim i naredne sezone koja stvara mnogo šansi i samim tim privlači publiku na stadion. Mislim da smo imali zaista odličnu ekipu sastavljenu od par iskusnih igrača i momaka čije vrijeme tek dolazi. Ovom prilikom se zahvaljujem svom stručnom štabu, igračima i rukovodećim strukturama u klubu na korektnom odnosu tokom proteklih mjeseci. Pozdravljam sve naše navijače koji vole klub i koji s nestrpljenjem očekuju iduću sezonu “, istakao je Crnogorac.

Ukoliko epidemiološka situacija bude dozvoljavala naredna sezona BH Telecom Premijer lige BiH trebala bi početi 1. avgusta. 

(TI)


farah baner

futura toneri veliki

biznis veliki

 

level baner

@ig_tuzla Pratite nas

LOGO FOOTER

Gradski informator - Tuzla na dlanu