Fondacija tuzlanske zajednice: Pokrenuta kampanja “Solidarnošću protiv korona virusa”

by admin2
| 16:47

Fondacija tuzlanske zajednice putem svoje platforme za on-line doniranje doniraj.ba pokrenula je
kampanju ˝Solidarnošću protiv korona virusa˝u kojoj poziva sve građane i preduzeća u BiH da pokažu solidarnost i društvenu odgovornost u vrijeme krize.

 – Pomozite nam da smanjimo štetu koju će kriza i virus napraviti našem zdravlju i životima.
U proteklim danima uz podršku donatora i partnerskih organizacija angažovali smo se kako bi obezbijedili 300 toplih obroka za porodice u stanju najveće socijalne potrebe, studentima Mašinskog fakulteta obezbijedili smo materijal za proizvodnju zaštitnih vizira za uposlenike UKC Tuzla; također obezbijedili smo zaštitne maske i dezinfekciona sredstva za 13 lokalnih ambulanti.

Trenutno, postoje mnoge konkretne potrebe koje su nastale kao posljedica ove pandemije, a za šta su potrebni resursi:

-Nabavka zaštitnih odijela i opreme za uposlenike zdravstvenih ustanova u TK kako bi nesmetano mogle pružati svoje usluge.

-distribucija higijenskih paketa i maski građanima koji žive u podređenim situacijama kako bi se smanjio prenos virusa unutar ovih zajednica;

-kupovina rukavica, maski i antiseptičkog gela za volontere i organizacije koje pomažu ugroženim ljudima u njihovoj okolini;

-podrška porodicama sa školskom djecom koja nemaju resurse da učestvuju u televizijskim ili on-line programima obrazovanja;

-podrška porodicama oboljelim od koronavirusa kojima je potrebna, finansijska ili druga pomoć za vrijeme i nakon liječenja.

-podrška socijalno ugroženim građanima kroz nabavku osnovnih životnih namirnica.

Fondacija je za ove potrebe iz Fonda solidarnosti aktivirala raspoloživih 3.612,00KM ali
da bi nastavili sa podrškom potrebna nam je vaša pomoć. Fondacija će prikupljena sredstva odmah distribuirati organizacijama, institucijama i neformalnim grupama građana koji rade na rješavanju ovih pitanja. Vrijeme nam nije saveznik jer svaki dan je bitan.

Kako bismo osigurali transparentnost, priliv i distribucija sredstava će biti jasno prikazani na stranici doniraj.ba.

Svi koji žele donirati i uključiti se u kampanju  mogu to učiniti u bilo koje vrijeme on-line na sljedećem
linku: https://doniraj.ba/project/view/solidarnou-protiv-korona-virusa ili na račun br. 1321 0020 0707 4926 kod NLB banke.

Vaša donacija uplaćena putem banke će takođe biti prikazana na linku kampanje u listi online donatora.
Za sve dodatne informacije o kampanji „Solidarnošću protiv korona virusa“ i načinu doniranja budite slobodni kontaktirati na telefon 061 888 109 ili email: [email protected].

Zajedno učinimo sve da posljedice pandemije po naše zdravlje i našu zajednicu budu što manje – poručuju iz Fondacije tuzlanske zajednice.

(Tuzlainfo.ba)