Novo priznanje iz FIBA-e: Zurapović sudi kvalifikacije za Olimpijske igre

by nedim
| 11:27

Najboljem bh. košarkaškom sudiji, Ademiru Zurapoviću, FIBA je poslije Svjetskog prvenstva u Kini gdje je sudio u utakmici za treće mjesto, odala još jedno priznanje.

Zurapović će suditi na kvalifikacionom turniru za plasman na Olimpijske igre, sa velikim šansama i da bude jedan od sudaca na završnom olimpijskom turniru.

Zurapović će suditi na turniru u belgijskom Ostendeu, od 6. do 9. februara 2020. godine, gdje će se za plasman na Olimpijadu boriti ženske seniorske reprezentacije Belgij, Kanade, Japana i Švedske.

Ademir Zurapović je član sudijske organizacije RKS Tuzla već 30 godina, a FIBA znak nosi od 1995. godine. Iza sebe ima osam Evropskih košarkaških prvenstva za seniore i seniorke, svjetsko prvenstvo U-19, te pet završnica nekog od FIBA evropskih kupova.

Ranije je sudio: 2008, F4 ELW Brno, Finalni turnir Eurolige, žene, 2012 F8 ELW Istanbul, Finalni turnir Eurolige, žene, 2014 F4 ECM, Bologna, Finalni turnir Eurochallenga, muškarci i 2016 F4 ECM, Chalon, Finalni turnir FIBA Europe CUP, muškarci.

(Tuzlainfo.ba/RKS Tuzla)