Ocjena OSCE-a: Vlada TK je u prvih 100 dana radila uspješno

by nedim
| 19:20

U prvih 100 dana Vlada Tuzlanskog kantona Vlada Tuzlanskog kantona je ostvarila zapažene rezultate, ocjena je šefa ureda OSCE-a u Tuzli Damira Gnjidića, koji se danas sa svojim saradnicima susreo sa premijerom Tuzlanskog kantona Denijalom Tulumovićem.

„Vlada Tuzlanskog kantona se uistinu ima čime pohvaliti, kako kvantitetom realiziranih mjera, tako i kvalitetom donesenih odluka i pomakom koji je napravljen”, rekao je Gnjidić i čestitao premijeru Tulumoviću, ali i cijelom sazivu Vlade TK.

Osim razgovora o mjerama koje su realizirane u proteklom periodu, tokom sastanka se razgovaralo i o stanju u privredi i aktivnostima koje Vlada poduzima na ovom planu, te migrantima – situaciji koja ima permanentni rast, a projekcije su da će i potrajati neko vrijeme. U tom smislu premijer je delegaciju OSCE-a upoznao sa dosadašnjim aktivnostima, kao i onome što se planira u narednom periodu, za što je, imajući u vidu humanitarne i humane aspekte ove situacije, šef ureda OSCE-a u Tuzli Gnjidić i ponudio svoju pomoć.

Posebna pažnja danas je posvećena radu i aktivnostima Tima Vlade Tuzlanskog kantona za borbu protiv korupcije i organizaciji okruglog stola na temu prevencije korupcije, a koji je planiran za početak mjeseca decembra.

Premijer Tulumović je rekao da će se u narednom periodu Vlada detaljnije upoznati sa dosadašnjim, ali i planiranim aktivnostima Tima.

„U lično, ali i u ime Vlade Tuzlanskog kantona, kao premijer dajem punu podršku realizaciji svih aktivnosti Tima za borbu protiv korupcije i u narednim danima ću ih na zajedničkom sastanku ohrabriti da još aktivnije krenu u realizaciju planiralih, ali i planiranje novih aktivnosti”, zaključio je danas premijer Tulumović – saopšteno je iz Odjela za informisanje Vlade TK.

(Tuzlainfo.ba)