nedjelja, 13 Oktobar 2019 19:55

Košarkaši iz Čačka oduševljeni Tuzlom: Nigdje nismo doživjeli takav doček!

1013 mejdan

Predsjednik KK Borac Predrag Peca Pantović u izjavi za Morava info je istakao da je oduševljen načinom na koji su Čačani dočekani u Tuzli i sportskim navijanjem 2.500 gledalaca u dvorani.

– Ovo je početak treće sezone nadmetanja u ABA2 ligi i nikada do sada nismo doživjeli ovako sjajan doček. Svaki igrač Borca tokom predstavljanja dobio je aplauz. Publika je bila prava sportska, bučno je i energično navijala za svoj tim, ali je znala da nagradi svaki dobar potez i akciju Borca. Kada je Čarapić sa svoje polovine postigao koš dobio je aplauz, a na kraju meča i prave ovacije kada je proglašen za najboljeg igrača susreta. Nikada se nisam ljepše osjećao na nekoj utakmici koju je Borac igrao na strani. Upućujem veliku zahvalnost navijačima Slobode na gostoprimstvu i na fer i sportskom navijanju – u dahu za za portal Morava info priča Pantović.

Kao ilustraciju pozitivne atmosfere on navodi primjer starije gospođe koja je pitala da li na poklon može dobiti Borčev dres.

– Dogovorili smo se da se svi igrači potpišu na dres i da joj pošaljemo poštom – kaže prvi čovjek čačanskog kluba.

Prema njegovim riječima, veoma gostoprimljivi bili su i predstavnici uprave KK Sloboda, ali i zvaničnici lokalne samouprave i Tuzlanskog kantona.

– Pozvao sam ih da budu naši gosti kada Sloboda bude igrala u Čačku i da sa sobom povedu delegaciju privrednika iz njihovog kraja da napravimo kontakte sa našim ljudima. Da još jednom pokažemo da je košarka sport koji pravi mostove među ljudima – ističe Peca Pantović i naglašava da bi čačanska publika morala da se oduži Tuzlacima.

Tekst i foto: moravainfo.rs

(TI)


LOGO FOOTER

Gradski informator - Tuzla na dlanu