06.05.: BKC Tuzla – Fantasm – Odyssey of Dreams (Šeherzadino putovanje)

by admin
| 13:10

U sklopu svoje svjetske turneje trupa Bellydance Evolution će, pored Hannovera, Praga, Los Angelesa, Atlante, Grapevinea, Rima i Kela nastupiti i u Tuzli sa svojom najnovijom predstavom „Fantasm – Odyssey of Dreams“ (Priča o Šeherzadi) 6. maja  2017. godine u velikoj sali Bosanskog kulturnog centra Tuzla sa početkom u 20:00 sati.

Bellydance Evolution je planetarno popularna plesna kompanija osnovana 2009. godine od strane trenutno najpopularnije orijentalne plesačice na svijetu Jilline Carlano. Do danas su radili produkciju četiri predstave koje su oborile sve rekorde gledanosti. Bellydance Evolution je Hollywoodska produkcija koja je napravila revoluciju kombinujući orijentalni ples sa drugim modernim plesnim formama i postala jedna od najuspješnijih plesnih trupa.

Moćni kralj Šahriar (Ruslan Kurlovich) otkriva da mu je njegova žena nevjerna. U naletu bijesa odluči da svaku veče oženi drugu ženu i ubije ju sljedećeg jutra kako ne bi imala priliku da ga prevari. To je činio sve dok nije sreo Šeherzadu (Margarita Kamjaka) koja mu je svaku noć pričala zanimljive priče o Sindibadovim avanturama (Lee Na-Moo). Kralj je bio toliko zanesen te bi svakog jutra poštedio Šeherzadin život u želji da čuje ostatak priče. Tokom dana, Šeherzadu su savjetovale dvije mudre žene (Sharon Kihara, Jillina Carlano) kako bi joj pomogle da izliječi kralja od ludila koje ga je obuzelo i na taj način vrati mir u kraljevstvo.

CIJENA KARTE: 16 eura/30 KM

DATUM I VRIJEME IZVOĐENJA: 6. maj 2017. godine, 20:00h

ADRESA: Bosanski kulturni centar Tuzla, Mije Keroševića Guje br. 3, 75000 Tuzla

Karte možete kupiti na www.kupikartu.ba i sljedećim prodajnim mjestimm u Tuzli:

CD Shop Mido Korzo, iNovine kiosci Korzo, UNCRO Trafike, Agencija Putnik, Ljaljić Tours

Spisak prodajnih mjesta u Bosni i Hercegovini i zemljama regiona možete pronaći na ovdje.

Više informacija na [email protected] ili putem telefona +387 61 856 251

(Tuzlainfo.ba)