08.03.: SKPC Mejdan – Koncert Saše Kovačevića

by nedim
| 7:27

Jedan od najpopularnijih muzičara mlađe generacije na našem govornom području, Beograđanin Saša Kovačević romantičnim će hitovima uljepšati proslavu 8. marta u Tuzli. Na Dan žena ovaj pijanista, dizajner zvuka zemunske Akademije umetnosti i pjevač, nastupit će u velikoj dvorani Mejdana.

Na svojim oficijelim stranicama na internetu Kovačević je uz listu najavljenih datuma za nastupe u austrijskom Koblachu, Celju, Cirihu i Zagrebu dodao i Tuzlu i pored ove najave istaknuo datum Međunarodnog dana žena.

On trenutno privodi kraju snimanje novog albuma koji će osim na maternjem  izdati i u verziji na španskom jeziku. Informaciju o koncertu u Tuzli potvrdio je iz Dominikanske republike gdje od početka februara snima kadrove za ukupno četiri spota koji će biti objavljeni uporedo s albumom. Na snimanju je zajedno s bratom Radetom koji mu osim oko aranžmana za pjesme pomaže i oko scenarija i produkcije za spotove.

Ulaznice za nastup u Mejdanu bit će u prometu već ove sedmice. U pretprodaji po cijeni od 10KM, ali za tu cijenu količine su ograničene na samo 1.000 komada. U redovnoj prodaji cijena je 15KM, a na dan koncerta 20KM. Prodajna mjesta su: Sejo & Vili – Korzo i CD SHOP Mido. Online se može kupiti na kupikartu.ba i lično u Club-u GRANDE u Hotelu Tuzla. VIP ulaznice koje je obezbijedio organizator, Grande Club Tuzla, koštat će 100KM.

(Tuzlainfo.ba)