četvrtak, 22 Oktobar 2020 20:30

Ćerim Rastoder, kandidat SDA Tuzla za Gradsko vijeće: Imamo Plan za bolju Tuzlu!

2210 cerim

U okviru dogovorenog političkog oglašavanja predstavljamo kandidate SDA Tuzla za Gradsko vijeće Tuzla. Kroz odgovore na četiri pitanja danas predstavljamo Ćerima Rastodera.

Ko je Ćerim Rastoder?

Mr. Ćerim Rastoder je rođen 1966. godine u Beranama. Stanovnik je grada Tuzle od 1984. godine. Trenutno je nastanjen u naselju Moluhe-Solana. Oženjen je iz Tuzle i otac je dvoje djece. U Tuzli je prije rata radio kao aktivno vojno lice bivše JNA.  Dao je pun doprinos odbrani državnosti BiH i grada Tuzle tokom agresije, obnašajući važne dužnosti u jedinicama Prve tuzlanske brigade Armije R BiH.

Zašto je SDA vaš politički izbor?

SDA je za državu BiH i bošnjaški narod jedan kontinuitet koji traje skoro 30 godina – nešto slično što je bila Jugoslovenska muslimanska organizacija (JMO) u monarhističkoj Jugoslaviji. SDA je idejni tvorac, realizator i nosilac svih važnijih pitanja koja se tiču obnove i očuvanja suvereniteta države BiH. Organizator je otpora agresiji na BiH i ključni faktor odbrane zemlje zajedno sa ostalim patriotskim snagama naše države. U poslijeratnom periodu SDA ne manjom žestinom predvodi probosanske snage u razvoju, opstojnosti i napretku zemlje. Kontinuirano se suprostavlja atacima velikodržavnih projekata i aspiracijama na teritorijalni integritet BiH. Cijenim da je došlo vrijeme i da SDA Tuzla bude dio vlasti u Tuzli i na taj način u praksi pokaže brigu za rješavanje problema građana na lokalnom, nivou a kojih je u ovom gradu itekako puno.

Zašto bi glasači na predstojećim izborima trebali dati glas baš Vama?

Moj najveći doprinos gradu Tuzli odnosi se na neposredno učešće u njenoj odbrani. Cijeli ratni period zajedno sa patriotima grada različitih vjerskih, nacionalnih i drugih uvjerenja borio sam se za slobodu grada i države BiH. U tom periodu nisam se štedio već bio na čelu elitnih jedinica A BiH u gradu soli kao i na mnogim drugim ratištima širom države. Prvi put se nalazim na listi i cijenim da ću dobiti podršku značajnog broja glasača grada Tuzle i to ne samo članova SDA već i drugih ljudi koji me poznaju.

Ukoliko Vas građani budu izabrali kao budućeg vijećnika u GV Tuzla, šta konkretno od Vas mogu očekivati?

Zalagat ću se za vraćanje ljudskog dostojanstva građanima Tuzle, stvaranje boljih uslova života, zapošljavanje, ravnomjerni razvoj svih dijelova grada, transparentno trošenje budžetskog novca i mnoga druga pitanja lokalne nadležnosti. Grad Tuzla je dugi niz godina zaključan prostor za sve one koji misle drugačije od aktualne vlasti i tu situaciju treba pod hitno promijeniti. Neophodno je vratiti dostojanstvo svakom građaninu, a posebno braniocima države koji su za radi stvaranja nekog lažnog lokalpatriotizma zaboravljeni i sklonjeni iz javnog života. Javne gradske firme su postale porodične jer svi oni koji ne pripadaju porodici aktuelne vlasti osim plaćanja komunalija nisu rado viđeni u bilo kojoj od njih. Obzirom da dolazim sa prostora MZ Moluhe – Solana ukoliko budem dio Gradskog vijeća težišno ću se zalagati za rješavanje problema koji se tiču ove mjesne zajednice. Moluhe i Solana su opterećene velikim brojem pitanja, posebno što su na tom području locirani specifični objekti kao što su azil za pse, deponija za smeće i odlagalište šljake iz TE Tuzla, koji trebaju rekonstrukciju i funkcionalnost kako ne bi predstavljali opasnost za zdravlje građana. Prostor ove mjesne zajednice je neposredno uz industrijsku zonu i TE Tuzla. Ta činjenica se zanemaruje i zalagat ću se da se mjesnim zajednicama, koje se tretiraju kao izuzetno ugrožene radom te industrije pored MZ Šićki Brod, Bukinje i Husino priključi i MZ Solana – Moluhe. Građani ove mjesne zajednice su potpuno zaboravljeni i u nekoj vrsti izolacije od strane gradske vlasti; bez puteva, rasvjete, kanalizacije, daljinskog grijanja što se nakon ovih izbora i sa novom vlasti mora mijenjati – istakao je Ćerim Rastoder.

(Tuzlainfo.ba)

Ukoliko ste kandidat na jednoj od listi za predstojeće lokalne izbore i želite se potencijalnim glasačima predstaviti kroz odgovore na naših pet pitanja, kontaktirajte nas na e-mail adresu Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..


farah baner

futura toneri veliki

biznis veliki

 

level baner

@ig_tuzla Pratite nas

LOGO FOOTER

Gradski informator - Tuzla na dlanu