četvrtak, 22 Oktobar 2020 20:03

Platforma za progres Tuzla: Na listi za Gradsko vijeće 46,6 posto žena i 30 posto mladih

2210 platforma

Platforma za progres Tuzla održala je danas prvu press konferenciju u okviru izborne kampanje za lokalne izbore 2020. godine.

Srećko Škrobić, nosilac liste Platforme za progres za Gradsko vijeće Tuzla i kandidatkinja za Gradsko vijeće Jasmina Numanović Stjepanović, informisali su javnost o dosadašnjim aktivnostima Platforme za progres u izbornoj kampanji.

Naglašeno je da Platforma djeluje u skladu sa svojim principima od kojih je #odgovornost ta koja nalaže da se svakom problemu lokalne zajednice pristupi sa ponuđenim konkretnim rješenjem.

- Platforma za progres vodi računa o zakonskim odredbama i pravilima propisanim od strane CIK-a, poziva se na principe poštenja i odgovornosti te sve svoje izborne aktivnosti finansira isključivo iz članarina i donacija. Tako smo vlastitim sredstvima članova i simpatizera nabavili sanitetsko vozilo za Službu hitne medicinske pomoći Doma zdravlja u Gračanici i tako pokazali opredjeljenost da zajednici služimo ličnim primjerom“, kazao je Srećko Škrobić.

Jasmina Numanović Stjepanović, kandidatkinja za Gradsko vijeće Tuzla, najavila je da će Platforma za progres u narednom periodu, a u skladu sa aktuelnom epidemiološkom situacijom, akcenat imati na neposrednim kontaktima sa građanima, kao i na izraženijoj promociji kandidata putem društvenih mreža i medija. Shodno principima Platforme, u kreiranju kandidatskih listi vodilo se računa o rodnoj ravnopravnosti i učešću mladih tako da su na kandidatskoj listi za Gradsko vijeće Tuzla zastupljeni sa 46,66% žena i 30% mladih.

(Tuzlainfo.ba)


farah baner

futura toneri veliki

biznis veliki

 

level baner

@ig_tuzla Pratite nas

LOGO FOOTER

Gradski informator - Tuzla na dlanu