Subota, 30 August 2014 /
Početak / Novosti / CPE Tuzla: Polaganje pripremnih ÖSD testova njemačkog jezika
Get Adobe Flash player
Ukupno 1233 oglasa u 238 kategorija/e.

Pretraži oglase
Napredno pretraživanje
bportal
Get Adobe Flash player
Trenutno aktivnih Gostiju: 22 
CPE Tuzla: Polaganje pripremnih ÖSD testova njemačkog jezika PDF Ispis E-mail
Ponedjeljak, 29 Juli 2013 14:37

2907_seminarZahvaljujući saradnji koju je Centar za poslovnu edukaciju uspostavio sa Centrom za njemački jezik OSD (Österreichisches Sprachdiplom Deutsch) u Tuzli, polazicima kurseva njemačkog jezika ovog centra omogućeno je polaganje pripremnih ÖSD testova, kao i dobijanje ÖSD certifikata u Tuzli. ÖSD certifikat je renomirani certifikat međunarodno priznat i prepoznat u zemljama Evropske unije.

Österreichisches Sprachdiplom Deutsch (ÖSD) jeste certifikat koji svjedoči o nivou poznavanja njemačkog jezika, a iza kojeg stoji Republika Austrija. ÖSD certifikat je priznat u institucijama (ambasadama i konzulatima)  Austrije, Njemačke i Švicarske, te služi i kao dokaz o poznavanju njemačkog jezika prilikom prijavljivanja za posao u institucijama Evropske unije, zatim za dobijanje dozvole boravka na osnovu   sklapanja braka, radne dozvole, kod apliciranja za stipendije i upisa na univerzitete, te dobijanje posla na njemačkom govornom području.

Ovim Centar za poslovnu edukaciju pruža mogućnost sticanja kvalitetnih znanja, upis certifikata u radnu knjižicu na lokalnom nivou, kao i  polaganje za ÖSD certifikat za one kojima je potrebno međunarodno prepoznavanje nivoa znanja (jezika).

Nosilac licence u Tuzli jeste Centar za njemački jezik ÖSD u Tuzli, čiji predstavnici će, u toku trajanja nastave u CPE-u dolaziti i besplatno testirati kandidate putem ÖSD metodoloških testova, dok će polaganje za certifikat, za one koji to žele, biti organizovano u prostorijama CPE-a u Tuzli, u dogovoru sa predstavnicima Centra za njemački jezik ÖSD  u Tuzli. Cijena polaganja za ÖSD certifikat nije uključena u cijenu CPE kursa, ali  Centar za njemački jezik ÖSD u Tuzli daje popust od 10% polaznicima Centra za poslovnu edukaciju.

Termini za polaganje za ÖSD certifikat do kraja 2013. godine su: 07.09., 02.11. i 28.12.2013. godine.

(tuzlainfo/ekapija)

CPE Tuzla: Polaganje pripremnih ÖSD testova njemačkog jezika
 
Get Adobe Flash player