Ponedjeljak, 01 Septembar 2014 /
Početak / Novosti / Tuzlanski sajam knjiga: Ulaz i parking besplatni, knjige po sajamskim cijenama
Get Adobe Flash player
Ukupno 1233 oglasa u 238 kategorija/e.

Pretraži oglase
Napredno pretraživanje
bportal
Get Adobe Flash player
Trenutno aktivnih Gostiju: 48 
Tuzlanski sajam knjiga: Ulaz i parking besplatni, knjige po sajamskim cijenama PDF Ispis E-mail
Ponedjeljak, 20 Maj 2013 16:29

2005_Sajam_knjiga_Četvrti Međunarodni tuzlanski sajam knjiga održat će se u garažnom prostoru Tržnog centra Mercator u Tuzli, od 22. do 27. maja 2013. godine.

Kao i u prethodne tri godine, sajam koji je već postao prepoznatljiva manifestacija u regiji, organizuju „Mercator BH“ Sarajevo, ''University press'' Sarajevo i ''Forma Nuova'' Tuzla, a posjetiteljima sajma će se predstaviti oko 80 izlagača iz Bosne i Hercegovine, te zemalja regije.

- Radi se o događaju nekomercijalnog karaktera, kojim građanima želimo prije svega približiti knjigu. Podatak da su ulaz i parking prostor tokom trajanja sajma slobodni najbolje ilustruje naše ciljeve. Zadovoljstvo nam je što smo za četiri godine uspjeli napraviti kvalitetnu i prepoznatljivu sajamsku manifestaciju, koja je kvalitetom, ponudom i sajamskim sadržajima već našla svoje mjesto među sličnim događajima u regiji – istakao je na današnjoj press konferenciji Zlatko Alidžanović, direktor firme “Forma Nuova” - suorganizatora sajma.

Šest sajamskih dana obilježit će raznovrsni programski sadržaji u vidu promocije aktuelnih izdanja, predstavljanja tuzlanske književne scene, bibliotečkih radionica, tematskih događaja namijenjenih djeci i drugih sadržaja, koji će obogatiti sajamsku ponudu.

- U cilju afirmacije domaće književnosti, ove godine ćemo uvesti i novinu da ćemo svaki dan proglašavati knjigu dana, među kojima ćemo izabrati i knjigu sajma. Sigurno je da će pažnju javnosti privući svakodnevne promocije, a potrudili smo se da promovišemo autore i knjige koji su u ovom momentu najaktuelniji na tržištu ovdašnje pisane riječi – rekao je Mehmed Đedović, moderator i urednnik kulturnih sadržaja Međunarodnog tuzlanskog sajma knjiga.

Saja, koji je smješten u dijelu garažnog prostora TC Mercator u Tuzli, za posjetitelje će biti otvoren od 22. do 27. maja 2013. Godine, u periodu od 10 – 21 h. Ulaz na sajam i korištenje otvorenog parking prostora ispred TC Mercator, za posjetitelje su slobodni.

VIDEO PRILOG POGLEDAJTE KLIKOM NA OVA LINK.

Tuzlainfo / Promus media

Tuzlanski sajam knjiga: Ulaz i parking besplatni, knjige po sajamskim cijenama
 
Get Adobe Flash player