Nedjelja, 31 August 2014 /
Početak / Novosti / UKC-a Tuzla: Imenovani novi načelnici, iznenađenje na Klinici za interne bolesti!
Get Adobe Flash player
Ukupno 1233 oglasa u 238 kategorija/e.

Pretraži oglase
Napredno pretraživanje
bportal
Get Adobe Flash player
Trenutno aktivnih Gostiju: 86 
UKC-a Tuzla: Imenovani novi načelnici, iznenađenje na Klinici za interne bolesti! PDF Ispis E-mail
Srijeda, 08 Maj 2013 10:57

ukc_tuzlaUpravni odbor Univerzitetsko-kliničkog centra Tuzla je danas, na prijedlog generalnog direktora Nešada Hotića, imenovao načelnike klinike u ovoj medicinskoj ustanovi, potvrđeno je za Bportal.ba.

UO UKC-a Tuzla, kako nezvanično saznajemo, nije o svim prijedlozima glasao jednoglasno.

Za mnoge će biti iznenađenje da doc.dr. Midhat Tabaković, koji je ranije važio kao jedan od glavnih kandidata za generalnog direktora UKC-a, nije izabran za načelnika Klinike za interne bolesti.

Njega će na ovom mjestu naslijediti prof. dr. Emir Hodžić.

Doc. dr. Zijah Rifatbegović očekivano je imenovan za načelnika Klinike za hirurgiju. Prof. dr. Midhat Nurkić je načelnik Klinike za kardiovaskularne bolesti, a dr. Emir Arnautalić  će biti na čelu Klinike za ortopediju.

Prof. dr. Fuad Brkić je načelnik Klinike za uho, grlo, nos, prof. dr. Zlatan Fatušić Klinike za ginekologiju i akušerstvo, prof. dr. Vahid Jusufović Klinike za očne bolesti, a doc. dr. Semir Imamović načelnik Klinike za anesteziologiju i reanimatologiju.

Kliniku za zarazne bolesti vodit će prof. dr. Sead Ahmetagić, Kliniku za neurologiju prof. dr. Osman Sinanović,  Kliniku za psihijatriju prof. dr. Izet Pajević, a Kliniku za kožne bolesti  prof. dr. Nerma Sijerčić.

Načelnik Klinike za fizikalnu medicinu je prim. dr. Emir Halilbegović, bivši generalni direktor prof. dr. Elmir Čičkušić je sada načelnika Poliklinike za laboratorijsku dijagnostiku, dr. Adnan Delibegović  Klinike za onkologiju.

Doc. dr. Haris Huseinagić je načelnik Klinike za radiologiju i nukleranu medicinu, a Slavica Mott-Divković načelnik Poliklinike za transfuziologiju.

Ko su bili protivkandidati, pročitajte OVDJE.

(Tuzlainfo / Bportal.ba)

UKC-a Tuzla: Imenovani novi načelnici, iznenađenje na Klinici za interne bolesti!
 
Get Adobe Flash player