Četvrtak, 21 August 2014 /
Početak / Novosti / Ministarstvo za boračka pitanja TK: Stipendije za 406 učenika i 79 studenata!
Get Adobe Flash player
Ukupno 1233 oglasa u 238 kategorija/e.

Pretraži oglase
Napredno pretraživanje
bportal
Get Adobe Flash player
Trenutno aktivnih Gostiju: 31 
Ministarstvo za boračka pitanja TK: Stipendije za 406 učenika i 79 studenata! PDF Ispis E-mail
Četvrtak, 24 Januar 2013 16:35

0101_vlada_tkMinistarstvo za boračka pitanja Tuzlanskog kantona, nakon što je objavilo Konkurs za dodjelu stipendija učenicima i redovnim studentima / studentima za vlastite potrebe koji su pripadnici branitelja ili članovi njihove porodice Tuzlanskog kantona za 2012/2013 godinu, utvrđene su i konačne liste.

Pravo na dodjelu stipendija po ovom Konkursu imala su lica  iz člana 21. Zakona o dopunskim pravima branitelja i članova njihovih porodica ukoliko, imaju status redovnog studenta / studenta za vlastite potrebe, odnosno redovno pohađaju srednju školu (dijete poginulog, umrlog i nestalog branioca, dijete ratnog vojnog invalida, dijete dobitnika ratnog priznanja i odlikovanja i dijete demobilisanog branioca, ratni vojni invalid, dobitnik ratnog priznanja i odlikovanja i demobilisani branilac.

Lista redoslijeda kandidata se utvrđena je na osnovu ostvarenog broja bodova po osnovu slijedećih kriterija:  ostvarenog uspjeha u prethodno završenoj studijskoj/školskoj godini, imovinskog cenzusa, braniteljskog statusa, ratnih priznanja i odlikovanja, zdravstvenog stanja i osvojenih nagrada i plaketa.

Konačnu listu za izuzetno uspješne učenike čini 406, a za izuzetno uspješne studente 79 imena.

Listu učenika pogledajte OVJDE, a studenata OVDJE.

Tuzlainfo / A. V./

Ministarstvo za boračka pitanja TK: Stipendije za 406 učenika i 79 studenata!
 
Get Adobe Flash player