Nedjelja, 31 August 2014 /
Početak / Novosti / Napokon: Konkursi za radna mjesta u školama TK-a na jednom mjestu!
Get Adobe Flash player
Ukupno 1233 oglasa u 238 kategorija/e.

Pretraži oglase
Napredno pretraživanje
bportal
Get Adobe Flash player
Trenutno aktivnih Gostiju: 55 
Napokon: Konkursi za radna mjesta u školama TK-a na jednom mjestu! PDF Ispis E-mail
Srijeda, 10 August 2011 00:19

1008_konkursiJavni konkursi za popunu upražnjenih radnih mjesta u školama Tuzlanskog kantona, svake godine u ovom periodu su "glavni događaj" za veliki broj prosvjetnih radnika koji nisu u stalnom radnom odnosu.

 

Potraga za poslom u narednoj školskoj godini, za armiju nastavnika i profesora počinje ovjerom mnoštva dokumenata i apliciranjem na konkurse koje škole objavljuju u dnevnim novinama.

 

Česta pojava je i to da se direktori iz njima poznatih razloga odlučuju konkurse objavljivati u novinama koje se mogu naći na svega nekoliko prodajnih mjesta u Tuzlanskom kantonu, a nerijetko čak i u izdanjima koja izlaze samo u manjem bh. entitetu.

 

Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta na svojoj web stranici je napravilo arhivu skoro stotinu objavljenih konkursa, te tako donekle skratilo potragu za "skrivenim konkursima".

 

Primjećujemo da se radi isključivo o konkursima objavljenim u „Oslobođenju“, a šta je sa onim iz drugih dnevnih novina, ostaje nepoznato, barem dok se djelatnici Vlade TK-a ne vrate sa godišnjeg odmora.

 

U cilju sprečavanja raznih malverzacija, u ovom Ministarstvu bi mogli razmisliti i o prijedlogu zakonske obaveze da se svi konkursi pored dnevnih listova moraju objaviti i na njihovoj web stranici, što bi sve kandidate i po tom osnovu stavilo u ravnopravan položaj.

 

Konkurse možete pronaći na we stranici www.monkstk.ba, u podkategoriji OBRAZOVANJE.

 

Tuzlianfo / A. V.

Foto: Ilustracija

Napokon: Konkursi za radna mjesta u školama TK-a na jednom mjestu!
 
Get Adobe Flash player