Gradska uprava: Održan radni sastanak sa članovima LOT tima EUFOR-

by admin
| 13:38

Gradonačelnik Tuzle, Jasmin Imamović, održao je danas u Gradskoj upravi, radni sastanak sa članovima LOT tima EUFOR-a, iz Austrije. Posebno interesovanje gosti iz Austrije izrazili su za stanje u oblasti privrede, ekonomskog razvoja i zapošljavanja.

Gradonačelnik Imamović, na početku sastanka, zahvalio je za svu dosadašnju pomoć Vlade i naroda Republike Austrije, koja je pružena građanima Bosne i Hercegovine i Tuzle, koji tamo žive, rade, školuju se i koji su dobili jednake prilike kao i građani te države. Uz zahvalnost za sve ono što je do sada učinjeno i aktivnu ulogu EUFOR-a u svim društvenim i političkim procesima na području BiH i Tuzle, gradonačelnik je izrazio nadu da će takva praksa biti nastavljena i u budućnosti, jer BiH i Austriju vezuju tradicionalno dobri odnosi, a prioritet Tuzle je ekonomska, sportska i kulturna razmjena, istakao je gradonačelnik Imamović.

Ovom prilikom komandir LOT Kuće u Tuzli, major Gerhard Tripolt uputio je čestitke za odlične rezultate, koje je Grad Tuzla ostvario na polju lokalnog ekonomskog i društvenog razvoja,  te velikom broju turista koji posjećuju grad. Komandant LOT kuće Tuzla, major Tripolt, izrazio je poseban interes za projekat Panonskih jezera. Razgovarajući o veoma uspješnoj saradnji sa lokalnom zajednicom i njenim predstavnicima, članovi austrijskog EUFOR LOT tima, izrazili su visok stepen zadovoljstva, uz uvjerenje da će se dobra saradnja nastaviti i u narednom periodu, posebno u oblasti ekonomske saradnje i privlačenja stranih investicija.

Sistem LOT predstavlja informativnu službu EUFOR-a, sa 17 kuća s timovima za vezu i osmatranje direktno na terenu, koji održavaju bliske kontakte sa stanovništvom, lokalnim agencijama za provođenje zakona, lokalnim samoupravama i o tome svakodnevno izvještavaju glavnu komandu – saopšteno je.

(Tuzlainfo.ba)