Jagodić odgovorio Petroviću: Sloboda nije mali klub!

by admin
| 13:00

Danas je na Stadionu Tušanj održana je konferencija za medije FK Sloboda Tuzla povodom utakmice 6. kola Lige za prvaka BiH na kojoj se pristunim novinarima obratio šef stručnog štaba Vlado Jagodić i fudbaler Slobode Aleksandar Lazevski.

Šef stručnog štaba FK Sloboda Tuzla najavio je da njegov tim u nedjelju čeka velika utakmica i da navijači koji dođu na Stadion Tušanj imati šta vidjeti.

-Pričati o utakmici između Slobode i Željezničara, a ne reći da je to velika utakmica i derbi, po meni je pogrešno. Moj kolega, nažalost je potcijenio moj klub, a možda i mene rekavši da će Željezničar na malim utakmicama, poput utakmica sa Slobodom, Radnikom i Krupom vjerovatno ovjeravati titulu, ali ja mu kažem da mora dobro poznavati  bh. prilike i historiju klubova i ja to nikada ne bi rekao za Željezničar. Ja mislim da je ovo velika utakmica, istinski derbi kao što je uvijek bio i smatram da će publika koja dođe na Tušanj imati šta vidjeti, rekao je Vlado Jagodić.

U nastavku konfernecije, Vlado se osvrnuo na proteklu utakmicu sa Željezničarom kada je Sloboda upisala poraz rezultatom 4:2 što je prema riječima Jagodića bilo nezasluženo.

-Mi smo skoro prije mjesec dana imali susret protiv Željezničara koji je završio rezultatski tako kako je završio, ali ja sam mišljenja da mi tada nismo zaslužili da izgubimo sa dva gola razlike. Ja sam nakon utakmice sa Zrinjskim, zajedno sa igračima analizirao sve što sam mogao analizirati po pitanju Željezničara i ako uzmemo u obzir sportska i nesportska dešavanja na Grbavici, smatram da moramo pronaći dodatni motiv da budemo bolji nego što smo bili na proteklim utakmicama. Naš prevasodni cilj, Liga 6 davno je ostvaren, ali mi i dalje želimo četvrto mjesto. Da li će nas to mjesto odvesti u Evropu ne možemo znati do 17. maja uveče, ali u tom kontektsu želimo pobijediti Željezničar, rekao je Jagodić i dodao da na Tušnju nikom ne daje prednost i da niko nije favorit na Tušnju jer vjeruje u svoju ekipu.

Novinarima se obratio i fudbaler FK Sloboda Tuzla, Aleksandar Lazevski koji je najavio dobru utakmicu u nedjelju.

-Čeka nas  dobra utakmica, igramo kući i trebalo bi da odigramo jednu dobru utakmicu, atmosfera među igračima je jako dobro, a posebno nakon povoljnog rezultata protiv Zrinjskog koje nas je ostavilo u borbi za četvrto mjesto, rekao je Lazevski koji je u odgovoru na pitanje novinara istakao da Sloboda nema taj luksuz da se neki igrači ne brani.

-Mi nismo takva ekipa da sebi dozvolimo luksuz kao neke druge ekipe u kojima se neki igrači ne brane. Ako učestvujemo u odbrani, mora učestvovati sa svih 10 igrača plus golman, a isto tako u napadu treba da učestvujemo svi i smatram da odbrana trebala početi od prvog igrača  napadu da bi odbrana bila dobra, kaže Lazevski.

Na kraju, Jagodić je pozvao navijače i sve ostale ljubitelje fudbala da dođu na Tušanj i da podrže Slobodu u utakmici koju je zaista šteta propustiti, posebno kada je uprava kluba napravila jedan iskorak kada je dozvolila određenim grupacijama besplatan ulaz.

 Utakmica se igra u nedjelju, 30. aprila sa početkom u 17 sati, a dvoboj Slobode i Željezničara prenosti će MojaTV – navedeno je u informaciji FK Sloboda.

(Tuzlainfo.ba)