Blizu i povoljno: Ski lift u Kladnju danas privukao veliki broj skijaša (FOTO)

by admin
| 19:30

Ski lift “Karaula” u Kladnju danas je zahvaljujući sunčanom danu i ugodnim zimskim temperaturama privukao veliki broj skijaša, najvećim dijelom iz Tuzlanskog kantona.

Visina sniježnog pokrivača stvorila je uslove da ski lift nesmetano radi, što su, kako se može vidjeti na današnjim fotografijama, ljubitelji zimskih radosti i iskoristili.

– Staza je uređena i za ovu cijenu pruža sasvim solidne uslove za skijanje. Prednost je i što nam je ovaj ski lift prilično blizu i što za nešto više od sat vremena vožnje iz naših kuća stižemo na stazu – rekao nam je Edis iz Srebrenika, jedan od brojnih skijaša koji su sunčanu nedjelju odlučili provesti na ski stazi u Kladnju.

Cijene usluga ski lifta su ostale nepromijenjene u odnosu na prošlu sezonu. Dnevna karta za odrasle košta 14 KM, karta za djecu do 14 godina je 12 KM, poludnevna karta za odrasle je 10 KM, a za djecu 8 KM.

Za organizovane grupe dnevna karta je 12 KM za odrasle osobe, a 10 KM za djecu.

Radno vrijeme ski lifta vikendom je od 9 do 16 sati, a radnim danima od 12 do 16 sati.

Ski staza, koja se nalazi samo 800 metara od centra Kladnja u blizini magistralnog puta Tuzla-Sarajevo, duga je 1.700 m, a ski-lift ima vučnu stazu od 1.100 m i kapaciteta 1.200 skijaša u satu.

Ski lift “Karaula” jedino je uređeno skijalište u Tuzlanskom kantonu

(Tuzlainfo.ba)