Nakon 18 godina: Đorđe Balašević stiže u Tuzlu!?

by admin
| 20:24

Nakon velikih decembarskih koncerata u zagrebačkoj i beogradskoj areni, kojima je zaokružio sada već staru godinu, te koncerta u Novom Sadu, koji je zakazan za 19.januar, Panonski mornar u novonastaloj godini planira uploviti i u nekoliko gradova u BiH.

Kako nezvanično saznajemo, u najavi su koncerti u Sarajevu i Tuzli – piše Bportal.ba.

Iako datumi još nisu potvrđeni, informacije do kojih smo došli potvrđuju da su pregovori sa organizatorima u toku.

Kada je u pitanju tuzlanski koncert, Đorđe Balašević bi u grad soli mogao doći već u martu, a veliki spektakl bi trebao biti održan u dvorani Mejdan.

Balašević bi tako u Tuzlu došao nakon čak 18. godina, stoga nije ni čudno što za koncert, barem ako je suditi po zvaničnoj Facebook stranici jednog od najvećih tekstopisaca i muzičara u regiji, već vlada ogromno interesovanje.

Podsjećamo, Đorđe Balašević u Tuzlu je trebao doći također u martu mjesecu 2012. godine. Iako je koncert bio zakazan, a ulaznice rezervisane mjesec i po ranije, u februaru je najavljena velika manifestacija koja je nosila naziv “Kao rani mrazi”, zbog i danas nejasnih razloga, otkazana.

Ovoga puta nadamo se drugačijem ishodu, te da će se, na radost mnogobrojnih fanova iz Tuzle i okoline, dugoočekivani koncert u gradu soli konačno održati.

(Tuzlainfo.ba/Bportal.ba)