Centralno grijanje: Kontrolisana 304 stana, pronađeno 28 kombiniranih bojlera

by admin
| 13:19

”Centralno grijanje” d.d. Tuzla je u sklopu remonta sistema daljinskog grijanja u 2016. godina izvršilo rekonstrukciju dijela vrelovodne mreže za snabdijevanje toplinskom energijom objekata u naselju Solina te rekonstrukciju toplinske podstanice i zamjena cjelokupne toplovodne mreže za snabdijevanje toplinskom energijom ”A” bloka – ulica Novo naselje 73-89.

Kako su istakli u svojoj informaciji u prethodnim sezonama poduzeće ”Centralno grijanje” d.d. Tuzla je uradilo rekonstrukciju vrelovodnih priključaka i toplinskih podstanica za ostale objekte u naselju Solina (Blok B, C i D).

U sklopu remonta sistema daljinskog grijanja ove godine urađen je i pregled kućne instalacije grijanja u objektima u ulici Novo naselje Solina (Blok A, B, C i D). Od ukupno 540 stanova pregledano je 304 stana.

Osim kontrole ispravnosti instalacije grijanja urađena je i kontrola površine grijanja te priključenje kombiniranih bojlera za zagrijavanje tople vode na sistem daljinskog grijanja. Ukupno je evidentirano priključenje 28 bojlera u 304 stana. Stanarima je objašnjen štetan utjecaj nelegalno priključenih bojlera na zdravlje ljudi te na kvalitetu grijanja objekata.

Određeni broj stanara je nakon razgovora prihvatio objašnjenje i krenuo sa isključivanjem bojlera sa sistema daljinskog grijanja. Međutim većina to nije učinila te ovim putem pozivamo iste, kao i Odbore etažnih vlasnika i Upravitelje objekata da se uključe u aktivnost isključenja kombiniranih bojlera za zagrijavanje tople vode sa sistema daljinskog grijanja. Cilj svih mjera koje poduzima poduzeće ”Centralno grijanje” d.d. Tuzla je kvalitetno, pouzdano i efikasno snabdijevanje toplinskom energijom svih naših korisnika.

(Tuzlainfo.ba)