Obećanje staro četiri godine: Tuzlacima tri dana pred izbore “nacrtan” pješački most Zlokovac-Stupine

by admin
| 6:38

Nakon opravdanog nezadovoljstva građana Tuzle zbog prioriteta gradnje mosta koji povezuje Gradski park i kompleks Panonike, u odnosu na mnogo potrebnije infrastrukturne objekte, gradska vlast je ubrzano reagovala, te nam je jutros ponudila 3D fotografije prijeko potrebnog mosta koji spaja Zlokovac i Stupine i informaciju u kojoj se navodi:

– U ponedjeljak, 26.9.2016. godine, u Gradskoj upravi Tuzla, otvorene su ponude za izvođenje radova na projektu „Izgradnja pješačkog mosta između naselja Zlokovac i Stupine“. Komisija za odabir najpovoljnijeg ponuđača izvršila je analizu prispjelih ponuda, izvršila njihovo ocjenjivanje i donijela odluku o izboru najpovoljnijeg ponuđača. Nakon isteka žalbenog roka i dovršetka zakonom propisane procedure, sa odabranim izvođačem će biti potpisan ugovor i pristupiće se gradnji pješačkog mosta. Rok za završetak radova je do 90 dana od dana uvođenja izvođača radova u posao.

Podsjećamo, most prema Panonici ili “Most iz ničega za nigdje” kako su ga brojni korisnici društvenih mreža prozvali građane Tuzle će sa ukupnim radovima koštati skoro 500.000 KM.

Podsjećamo most koji spaja Stupine i Zlokovac aktulena gradska vlast je obećala prije prošlih lokalnih izbora.

(Tuzlainfo.ba)