Skup Tuzlanske alternative u MZ Šićki Brod: Zaustaviti netransparentno trošenje sredstava od TE

by admin
| 19:28

U nizu svojih skupova i druženja sa građanima u lokalnoj zajednici, Tuzlanska alternativa je organizovala i susret sa građanima mjesne zajednice Šićki brod.

Svoju saradnju sa ovom mjesnom zajednicom i podršku njenim građanima kroz rad u vijeću a i djelovanje mladih članova stranke kroz projekte obnove ove mjesne zajednice Tuzlanska alternativa planira nastaviti i u budućem sazivu Gradskog vijeća.

Govoreći o netransparentnom trošenju sredstava koje se dobijaju od Elektroprivrede, a koja su namjenjena za ulaganje u infrastrukturu mjesnih zajednica koje su najviše ugrožene radom Termoelektrane Tuzla, u svom obraćanju nosilac liste Tuzlanske alternative Mensur Alić obećao je da će budući vijećnici ove stranke ispraviti ove nepravilnosti u radu Gradske uprave i stojati kao i do sad uz građane ove mjesne zajednice i braniti njihove interese kao i interese ostalih mjesnih zajednica našeg grada.

U svom kratkom govoru kandidatkinja za gradonačelnicu grada Amira Malkočević, iznijela je da će ako joj građani na predstojećim Izborima ukažu povjerenje, ravnopravno razvijati sve mjesne zajednice našeg grada, vodeći se isključivo njihovim procjenama i potrebama. Istakla je da u svom mandatu želi otvoriti vrata ureda gradonačelnice i za direktan razgovor s građanima našeg grada kao i saradnju sa višim nivoima vlasti koja je neophodna da bi Tuzla postala centar regiona i ostvarila svoj razvojni potencijal koji ima – saopšteno je iz Tuzlanske alternative.

(Tuzlainfo.ba/PPI)